Společnost VUI CZ

https://vuivui.cz/

I nadále věnujeme nejvíce úsilí a naší píle na náš zahraniční obchod, který se v této době těší stále větší a větší atraktivitě. V Číně a Vietnamu již Corona Virus prakticky až na výjimky neřeší, situaci vyřešili již při příchodu zahraničních pracovníků formou 14 denní karantény, které se nelze vyhnout. Život obyvatel tak běží jako v době předcorona virové a hlad po Evropských dodávkách roste. V současné době evidujeme rozšiřující se poptávku po specializovaném strojním vybavení, které jsme již realizovali a sloužilo nám jako reference. Paradoxně jsme v posledním týdnu čelili drobným potížím při distribuci sušeného mléka, neboť místní spotřebitelé nejsou zvyklí na naši kvalitu a zaznamenali jsme reakce, že naše polotučné mléko je příliš tučné a silné.

Založením společnosti ručením omezeným VUI a podpisem smluvní dokumentace mezi naší vietnamskou pobočkou došlo ke zlepšení naší situace na místním trhu, nyní jsme již bráni jako dlouhodobý a seriózní partner a úřady a místní instituce k nám přistupují mnohem přívětivěji. Tento týden jsme získali pro našeho kolegu Mgr. Martina Vilíma vstupní víza, takže i poslední bariéra obchodu na dálku padá. Ještě před jeho odletem nám přislíbil osobní audienci velvyslanec Thai Xuan Dung, který slíbil Martina vybavit doporučujícím dopisem. Tímto budou odstartovány již konkrétní jednání na uskutečnění dodávek přístrojového vybavení a následného provozu a servisu IT a kamerového vybavení pro sledování dopravních přestupků.

Aktuálně také společně s našimi kolegy z vietnamské pobočky VUI realizujeme obchod pro zahraniční investiční skupinu, tedy konkrétně nákup jednorázových nitrilových rukavic společnosti VIET Gloves v objemu 1 mld. CZK. Tento obchod by měl probíhat pravidelně, v týdenních tranších po období dalších 6ti měsíců. Tento obchodní případ není postaven na vysokých maržích, ale spíše objemu a pravidelných dodávkách, které si řeší evropský investor, letecky a do míst dle poptávky.

 

Spalovna nebezpečných odpadů BDW line s.r.o.

V minulém díle jsme Vás informovali o zintenzivnění příprav na „znovuobnovení“ provozu spalovny nebezpečného odpadu u Lysé nad Labem. Vzhledem k získání strategických partnerů a blížícímu se podpisu smluv o dodávkách nebezpečných odpadů ze Slovenska (smlouvy o dodávkách na období 10 let jsou připraveny), jsme se rozhodli spustit aktivitu spalovny v co nejkratším možném termínu, konkrétně po doplnění nezbytných technologií k provozu. Na Slovensku v tuto chvíli není ani jedna spalovna nebezpečného odpadu, takže máme vcelku široké pole působnosti.

V procesu „znovuobnovení“ jsme postoupili do stádia dokončení technického auditu, ze které vyplynuly technické a legislativní požadavky na znovuobnovení provozu spalovny. Tento audit je proti očekávanému mnohem příznivější, takže jsme již začali realizovat první přípravné práce.

Toto jsou pro PF&I, SE v tuto chvíli projekty které mají oproti veškerým ostatním prioritu a tyto konkrétně zmíněné, budou dlouhodobým a stabilním přínosem pro nás všechny. I nadále však vidíme hlavní příležitosti v zahraničních projektech, neboť situace stávající i budoucí, a to jak politická tak ekonomická, v ČR i Evropě není z našeho pohledu menší investiční společnosti příznivá.

 

Developerský projekt RRC Monínec s.r.o.

Zastupitelstvo v Prčicích rozhodlo o změně územního plánu a zahájilo práce k propsání změn do příslušných institucí (mapy, katastr, atd.). Spustili jsme proto předprojektovou přípravu a dokončili přípravu smluv mezi generálním dodavatelem společností VIVA a PF&I, SE.

 

Americká farmaceutický koncern Pfizer Inc., po téměř rok trvajícím celosvětovém pandemickém stavu, zveřejnila velice pozitivní zprávy týkající se vývoje vakcíny. Níže, v přehledné tabulce je znázorněno, jaké země a v jakých úrovních jsou v tuto chvíli světové zásoby.

 

Po zveřejnění výsledků prezidentských voleb v USofA, se na trzích projevila pozitivní investorská nálada a akciové index připisují rekordy v zelených číslech. Osobně takto pozitivní náladu nesdílím, spíše bych očekával k nastávajícím změnám a očekávanému dění – vysokou volatilitu, jak říkají analytici agentury Bloomberg ze které čerpám informace „bumpy road“. V tabulce níže uvádím celkovou světovou situaci ve spojení s corona krizí. Počet nových případů k 9.11.2020, počet úmrtí s corona virem (celosvětově), počet nových případů v USofA, pohyb celosvětového akciového MSCI Indexu měřený od 23.1.2020 , který byl datem lockdownu (uzavření Vuhanu), pohyb (pokles) hodnoty U.S. dluhopisů měřený od 23.1.2020 a hodnotu celosvětového hrubého domácího produktu.

 

 

Závěrem bych Vám chtěl popřát pevné zdraví a hlavně všeobecný klid a pohodu, neboť to co se ve spojení s „pandemickým stavem“ v naší zemi děje, nemá ve světě obdoby. Ti z Vás, kteří bojujete se závažnějšími zdravotními komplikacemi, nebo se úplně zdravotně necítíte, zůstaňte v teple a klidu rodinného krbu, nic Vám totiž neuteče.
Děkujeme Vám za důvěru a těšíme se na další spolupráci.
S úctou a pozdravem

Jan Koudelka, PF&I, SE