Vážení Klienti!

Zdvořile Vás tímto zdravím lehkým úklonem z mého již několikrát avizovaného pracovního výletu do našeho obchodního působiště společnosti VUI VUI (překl. hodně dobrý) ve Vietnamu.

 

Návštěva Vietnamu po Covidu

Můj pracovní itinerář byl velice aktivní a během úvodních dvou týdnů jsem procestoval prakticky celé pobřeží Vietnamu a to ať už letecky nebo místní autobusovou dopravou. V úvodním týdnu jsem absolvoval seznamovací akce v Ho Chi Minh City (Saigonu), po asi dvouhodinovém přeletu také v srdci turistického ruchu, blízkému mezinárodnímu letišti Cam Ranhu, městě Nha Trang, kde plánujeme otevření dalšího provozu. Dále jsem vzduchem pokračoval přes hlavní město na sever k čínské hranici do města Haiphong, kde jednání s obchodním partnerem proběhlo na lodi v zátoce Ha Long.

 

 

Obrázek 1 Ha Long Bay – světová památka UNESCO

Obrázek 2 S výkonným ředitelem VUI VUI v Hai Phongu

 

Během veskrze obchodně zaměřených setkání jsem se potkal a vyměnil kontakty s vlivnými lidmi z různých částí země a nutno konstatovat, že jsou to lidé skromných potřeb a bohatého ducha. Lidé přátelští, s ochotou pomoci v jakkoliv svízelné situaci a hlavně s vervou zkušených obchodníků spolupracovat při našich plánovaných projektech na vietnamském území. K našim, v mém předešlém dopise zmiňovaným záměrům, jsme navíc otevřeli témata možné výstavby zařízení likvidace odpadu z naší Ostravské produkce, výstavbu apartmánového českého domu v blízkosti mezinárodního letiště Cam Ranh a další možnosti naší obchodní expanze.

 

Obrázek 3 Obchodně přátelská večeře s policejním generálem z města Ha Noi a obchodními kontakty (partnery)

 

Vietnam na rozdíl od sousední Číny je dostatečně „proočkován“, tudíž se postupně probouzí a je to skutečně cítit na každém kroku. Obavy z dalšího šíření Covidu jsou tytam a pomyslné kolo ekonomiky se pomalu začíná dávat do pohybu. V posledních dnech jsme se společně s kolegy zastavili na několik dní v dalším poměrně známém turistickém centru městě Vung Tau (cca 80 km od hlavního města), kde po několik dní technici provádí kompletní revizi a údržbu našeho provozu před zahájením školní prázdninové a turistické sezóny v červnu a červenci. Na mě pak zůstává vhodné nastavení marketingové strategie a pozitivní motivace manažerů řídících naše zaměstnance. Moje osobní návštěva není doufejme poslední a v červenci letošního roku bych se chtěl do Vietnamu na pár týdnů vrátit s připravenými smlouvami o spolupráci k podpisům našim partnerům.

 

Výstavba zařízení termického rozkladu a likvidace odpadu Vítkovice

V měsíci dubnu jsme úspěšně realizovali zkoušku termického rozkladu a likvidace odpadu přeměnou na strategickou komoditu plynu. Kompletní video s textovým komentářem jsme umístili pro možnost Vašeho shlédnutí na internetových stránkách https://www.pfiecowaste.cz/zkouska.html. Cena materiálu na výrobu našeho zařízení extrémně stoupá každým dnem o desítky procent, ale díky předchozím zkušenostem z obchodu s komoditami (kovy především) se nám v mnoha případech daří hedgeovat lepší výkupní ceny. Plánované dokončení s následnou možnou ukázkou provozu plánujeme na konec měsíce července 2022. V tomto období Vás rádi přivítáme k exkurzi v areálu Vítkovického industriálního parku. Na přiložených fotkách také můžete vidět téměř dokončenou výrobní linku, stolec na kterém lze naše reaktory kompletně zhotovit pro konkrétní zákazníky.

 

Obrázek 4 Výroba zařízení termického rozkladu odpadu na vyrobeném stolci

 

V tuto chvíli mimo soukromý sektor evidujeme zájemce z řad městských zastupitelstev v Moravskoslezském kraji, kde je potřeba likvidace odpadu akutní. Pokud by se nám jako protistranu podařilo získat město, byl by to pro nás ideální start dlouhodobě fungující spolupráce s potenciálem.
Tímto bych se s Vámi chtěl pro tuto chvíli srdečně rozloučit. Popřát Vám klidné a pohodové letní období a pokud čas dovolí, rád bych Vám ještě poslal pár řádků v závěru mé druhé návštěvy v této krásné a exotické zemi spojených s výsledkem dokončení našeho zařízení.

 

Za skupiny PF&I, SE
S úctou a pozdravem

 

Jan Koudelka
člen představenstva